dinsdag 16 december 2014

Favoriete foto's van Hypo Focus Paardenfotografie in 2014


We zitten alweer in de laatste maand van 2014. Dus is het tijd om terug te kijken op het afgelopen jaar.
Natuurlijk is dat het leukste met een foto top 10!Tinkerhengst Boris op het strand
Het jaar begon met tinkerhengst Boris. Die ik bij zonsondergang op het strand fotografeerde. Een gezellige shoot en prachtige kleuren in de lucht.


Witte PRE tussen de kersenbloesem
De lente brak aan. Na uren en dagen zoeken naar verschillende locaties in heel Nederland, begon ik met een serie bloesem reportages. PRE ruin Zafiro mocht het spits afbijten. Deze foto heb ik in september ook gebruikt in de Hypo Focus stand op Horse Event.


Tinkerhengst Ryon O'Malley tussen de kersenbloesem
Tinkerhengst Ryon O'Malley poseerde ook graag tussen de bloemetjes! Helaas op een wat regenachtige, sombere dag.


Lusitano hengst voor de bloesem bomen
Gelukkig waren er ook prachtige zonnige lente dagen. Deze lusitano hengst kreeg ik voor het eerst voor de lens in een stadspark in Drenthe. Een heel vriendelijk, rustig paard.


NRPS hengst Don Matcho
In de zomer heb ik nog een aantal dagen gevuld met het schieten van stockfoto's. Waaronder NRPS hengst Don Matcho. Hier door wat struikgewas gefotografeerd.
Ook op deze dag hadden we pech met het weer. De voorspellingen waren zeer goed, het zou een zonnige dag worden. Helaas brak het zonnetje pas aan het einde van de middag door de bewolking heen.


Buckskin Quarter horse merrie in galop
Nog een dag die super zonnig had moeten zijn. Een reis naar Brabant om arabieren en quarter horses te fotograferen. Maar ook hier bleef het zonnetje wat flauw achter de wolken verstopt.
De reportage met de arabieren, later op de dag, hebben we zelfs eerder moeten stoppen, omdat het inmiddels te donker was geworden.PRE Cruzado Llevado maakt een prachtige sprong
Toch zaten er ook magische dagen bij! Een zacht ochtend zonnetje geeft prachtige zachte tinten. PRE Cruzado Llevado gaf een show met barokke sprongen.


Twee friezen snuffelen
En op dezelfde dag lieten we deze twee mooie Friezen voor het eerst met elkaar kennismaken. Snuffelende foto's geven toch altijd een bijzondere sfeer.


Close-up van een paarden oog
Deze knappe oogopslag en felgekleurde manen zijn van Knabstrupper Tobago.


Barock Pinto hengst Alejandro in het herfstbos
Tot slot mag een herfstplaatje natuurlijk niet ontbreken in een jaar overzicht!Honden

Dit jaar ben ik naast paardenfotografie ook heel druk geweest met het maken van honden foto's op locatie. Normaal gesproken fotografeer ik honden voornamelijk in de studio. Maar voor mijn nieuwe boek "Hondenfotografie", moest er natuurlijk veel beeldmateriaal geschoten worden.
De nadruk lag dit jaar dus voornamelijk op het fotograferen van honden. Weer eens totaal wat anders!
Wil je alvast meer informatie over dit boek, dat in 2015 zal verschijnen?
Ga dan naar de website: http://www.hondenfotografieboek.nlWil je meer foto's van Hypo Focus Paardenfotografie zien?
Bezoek dan de website:
http://hypofocus.com/

Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen